Vuurwerk

November loopt op zijn eind en voor ons begint dan een heerlijk tijd.
Hoewel we eigenlijk als sinds september zo af en toe al aan het voorbereiden zijn, gaat het nu dan eindelijk  beginnen.

Vuurwerk!
Een schitterende tijd. Veel te doen en lange dagen om uiteindelijk 3 dagen te kunnen “knallen”. Niet letterlijk hoor, dat zou snel vervelen want 4 uur vuurwerk afsteken is meer dan genoeg. Zowel voor de veiligheid, als voor het welzijn van dieren.

En zoals elk jaar begint nu ook de discussie weer.
Laten we eerlijk zijn. Vuurwerk is gevaarlijk. Het bestaat uit een kruitlading met een lont. Tot zover zijn we het allemaal eens. Toch is er een groot verschil tussen het consumenten-vuurwerk (wat wij verkopen, uitgebreid getest en goedgekeurd vuurwerk voor de verkoop),  professioneel vuurwerk (dat afgestoken wordt tijdens evenementen e.d.) en illegaal vuurwerk. Vooral dat laatste geeft de grootste overlast en zorgt voor de meeste gewonden.

Vuurwerk met oud en nieuw, is gewoon een traditie. Een van de vele die Nederland telt, en die onderdruk staan. Ik vraag me echt af wanneer er een Kerstboom boycot komt.
Een vuurwerkverbod gaat niet werken. Er zal altijd vuurwerk afgestoken worden. Laten we dan veilig en gecontroleerd consumenten vuurwerk kopen en niet die illegale rotzooi.

Voor vuurwerkshow’s per gemeente zijn gewoon niet voldoende gecertificeerde bedrijven en gediplomeerd personeel om dit te kunnen bolwerken.
Daarbij moet er heel veel politie en handhaving bij aanwezig zijn, en geloof me die mensen willen ook veel liever gewoon gezellig oud en nieuw thuis vieren.

Ik hoop en wens dat iedereen, zijn eigen wel overwogen keuze maakt deze oud en nieuw en wens jullie allemaal een knallend uiteinde en een prachtig 2018

 

123-vuurwerk-champagne-170_12

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s