Twijfel..

schaatsen

Weer een week voorbij. En wat voor een. Ik kan echt geen regen meer zien, maar dat geldt denk ik voor heel Nederland. Regenpakken en poncho’s waren niet aan te slepen en ook handschoenen waren een geliefd item.

En nu slaat de twijfel toe. In alle media wordt geroepen dan de winter er eindelijk echt aankomt, en dit weekend gaat het in ieder geval een beetje sneeuwen, met maandag redelijke nachtvorst. maar zet dit door? Dat is de grote vraag. De slijpmachine maakt nog geen overuren, maar toch zijn er al veel optimisten die alvast de voorbereidingen treffen door de schaatsen alvast zo scherp mogelijk te laten maken.

En daar beginnen ook mijn twijfels. Moet ik mijn voorraad schaatsen vanaf zolder naar de winkel verhuizen of ga ik het afwachten? Het is namelijk een redelijke verhuizing en een ombouw project aangezien er ruimte gecreëerd moet worden om al die dozen netjes te kunnen uitstallen en een mooie pas-gelegenheid te maken om de schaatsen aan te trekken. Ik kan eigenlijk niet wachten om het te gaan doen want ik doe niets liever dan de winkel voor mijn klanten zo overzichtelijk en uitnodigend te maken als ik maar kan. Zeker met tijds gerelateerde producten.

Ook moet er natuurlijk chocolademelk worden ingeslagen, want als je klant moet wachten, is het wel zo gezellig als dat kan met een koek en zopie. Herinneringen aan een van paar jaar geleden schieten dan spontaan in mijn hoofd. Na jaren van afwezigheid van ijs was er een winter waar we alleen maar van konden dromen. De Elfstedentocht was nog nooit zo dichtbij, en ook ik wilde mijn kinderen dit spektakel laten meemaken.  Helaas op het laatste moment bedacht koning winter zich. Maar we blijven hopen dat het snel weer gaat gebeuren.

Elfstedenkaartje-voor-elfstedentocht-2012

Voor de jongere generatie die de Elfstedentocht nog nooit hebben meegemaakt, plaats ik alvast een route kaartje. Mocht het er toch van komen, heb ik alvast mijn steentje bijgedragen en ga voor het positieve. Maandag ga ik toch maar de winkel gewoon ombouwen. En komt er geen ijs? Er zit toch een positief randje aan….Dan weet in ieder geval iedereen dat, wij ook schaatsen verkopen!

Geniet van het weekend.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s